Descoperă captivanta
lume a muzicii

Și prin muzică, descoperă-te pe tine. Fă primul pas, noi te susținem prin cursuri de muzică adaptate pentru orice vârstă și nivel de pregătire, în orașul tău.

Formular de contact

Canto

Cursurile sunt destinate tuturor copiilor și tinerilor/adulților care doresc să experimenteze, să testeze sau să își evalueze aptitudinile muzicale, cât și celor experimentați, care vor să își perfecționeze tehnica și interpretarea vocală.

Ședințele sunt personalizate în funcție de vârsta și personalitatea fiecărui cursant.

Coordonatori: Prof. Maria Păuleț și Prof. Petran Paveliuc

Clasa de chitară electrică & acustică

Cursul este abordat cu seriozitate și profesionalism, fiind personalizat în funcție de aptitudini, vârstă și profilul psihopedagogic al fiecărui copil sau tânăr / adult. Strategia de predare pornește de la noțiuni de bază în studiul chitării și ajunge la noțiuni de improvizație și compoziție muzicală.

Persoanele care doresc să studieze în cadrul Clasei de Chitară sunt definite de două trăsături esențiale: bucuria de a cânta și pasiunea pentru instrument. Lecțiile se desfășoară individual și durează 60 minute. Recomandăm frecventarea cursului de chitară electrică și electroacustică o dată pe săptămână.

Coordonatori: Prof. Petran Paveliuc, Prof. Sergiu Teclici, Asist. Teo Spătaru și Asist. Andrei Pristavu

Clasa de pian

Pianul este ideal ca prim instrument de studiu. Copiii și tinerii/adulții care doresc să își dezvolte auzul muzical, simțul ritmic și să deprindă noțiuni de teorie muzicală pot opta pentru studiul la pian. De asemenea, vor învăța să stăpânească tehnica pianistică sau să improvizeze, în funcție de nivelul de pregătire la care se află fiecare cursant (începător / mediu / avansat).

Lecțiile se desfășoară individual și durează 60 minute. Recomandăm frecventarea cursului de pian o dată pe săptămână.

Coordonatori: Prof. Liviu Suman, Prof. Nina Rotaru și Prof. Marius Antonică

Clasa de tobe

Lecțiile de tobe se adresează atât celor care doresc să experimenteze acest instrument și îl percep ca pe un hobby (sau pură curiozitate), cât și celor care își propun îmbunătățirea tehnicii către un nivel performant.

Nu constituie un impediment nici vârsta, nici faptul că nu ai mai cântat vreodată la un instrument muzical.

Singurele lucruri necesare sunt pasiunea și seriozitatea. Ședințele sunt personalizate în funcție de nivelul de pregătire al fiecărui cursant. Lecțiile se desfășoară individual și durează 60 minute. Recomandăm frecventarea cursului de tobe o dată pe săptămână.

Coordonatori: Prof. Adi Enescu și Prof. Cosmin Gafițescu

Clasa de percuție

La aceste cursuri aveți ocazia să vă familiarizați cu instrumente precum: cajon, congas, bongos, hang drum, set drums, clave, shaker, vibraphone, woodblock, triangle, castagnette ori rainstick. Cursurile de percuție se fac atât individual, cât și în sesiuni de ansamblu. Vârsta minimă recomandată pentru înscrierea în acest curs este de 8 ani, iar acesta se adresează atât tinerilor, cât și adulților.

La aceste lecții se urmărește:

  • Învățarea ritmurilor muzicale prin jocuri interactive și cunoașterea instrumentelor de percuție prin practici muzicale interactive
  • Introducerea instrumentelor de percuție la concertele noastre
  • Dezvoltarea capacității de receptare a ritmurilor muzicale
  • Cultivarea prin ritm a imaginației și creativitații
  • Consolidarea deprinderilor tehnicii instrumentale
  • Procedee folosite: conversația, demostrația, explicația, observarea, dialogul și exemplificarea

Coordonator: Prof. Cristian Cozma

Instruire formații

Cursurile sunt destinate tuturor copiilor și tinerilor/adulților care doresc să experimenteze, să testeze sau să își evalueze aptitudinile muzicale, cât și celor experimentați, care vor să își perfecționeze tehnica și interpretarea vocală.

Ședințele sunt personalizate în funcție de vârsta și personalitatea fiecărui cursant.

Lecțiile se desfășoară individual și durează 60 minute. Recomandăm frecventarea cursului de canto o dată pe săptămână.

Coordonatori: Prof. Maria PăulețProf. Petran Paveliuc și Prof. Cosmin Gafițescu

Cursul de Teorie Muzicală

Cursul de Teorie muzicală este destinat copiiilor și studenților care-și doresc o dezvoltare mai aprofundată în înțelegerea și dezvoltarea muzicală. Teoria muzicii ajută la perceperea valorilor muzicale, se pune accentul pe învățarea notelor, nuanțelor și caracterului lucrărilor. 

De asemenea, elevii beneficiază de audiții muzicale și dictee, ascultarea și recunoașterea notelor, intervalelor și acordurilor muzicale, dezvoltându-și, astfel, auzul muzical. Cursanții învață scrierea corectă a notelor pe portativ, citirea acestora și folosirea tipurilor de acorduri în diverse melodii, piese și lucrări mai ample din diferite genuri muzicale.

Cursul de teorie se desfășoară individual și durează 60 de minute. Recomandăm frecventarea cursului o dată pe săptămână. 

Coordonator: Prof. Nancy Sandu

Curs Acordeon

Cursul se adresează atât începătorilor, cât și avansaților care aspiră la perfecționarea tehnicii instrumentale.

Pentru cursurile de acordeon pot opta copiii începând cu vârsta de 5 ani, iar lecțiile presupun lucru individual și durează 60 de minute.

Se lucrează asupra tehnicii, poziției corecte, îmbunătățirii citirii la prima vedere, asimilarea aspectelor ce țin de digitație, rafinarea sunetului emis, modul de interpretare, alegerea pieselor potrivite vârstei și dificultății interpretative. Învățarea se practică prin metode interactive, în funcție de nivelul elevului.

Sunt folosite metode evoluate prin care copilul își dezvoltă abilitățile tehnico-interpretative:
  • învățarea sistematică a pieselor cu nivel de dificultate ridicat din diferite genuri, precum muzică tradițională românească, valsuri, tangouri, muzică clasică și jazz. 
  • tehnici de adaptare și transcripție a pieselor pentru acordeon.
  • învățarea tehnicii de divizionare a sunetelor prin intermediul foiului – bellows shake, ricochet. 
  • se lucrează asupra aspectelor ce țin de prezența scenică.

Recomandăm frecventarea cursului de acordeon o dată pe săptămână.

Coordonator: Prof. Emanuel Arsînte

Cursul de Saxofon

Cursurile sunt destinate atât copiiilor, cât și studenților fascinați de sonoritatea și tehnica saxofonului. 

Ședința cuprinde elemente practice și teoretice, care se îmbină perfect, cultivând elevului atât elemente de bază, cât și metode și tehnici interpretative mai evoluate.

Saxofonul este un instrument creat inițial pentru stilurile de jazz, blues, muzică clasică, pop, caffe concert, muzică populară.

Cursul se desfășoară individual și durează 60 de minute. Recomandăm frecventarea cursului de saxofon o dată pe săptămână.

Coordonator: Prof. Dumitru Șimcic

Cursul de Vioară

Cursul de vioară este destinat atât copiilor, începând de la vârsta de 5 ani, cât și studenților care dispun de o bază muzicală. La orele de vioară se lucrează la poziția corectă la instrument, învățarea și citirea notelor după partitură, se folosesc diverse metode interactive de predare care ajută și dezvoltă copilul. 

Cursul are ca obiective dezvoltarea auzului și a diferitor tehnici interpretative: detache, spiccato, sautille, staccato și vibrato. Se practică ascultarea și învățarea modurilor de atac și de interpretare, bazate pe diferite stiluri muzicale. Vioara, fiind de diferite mărimi, este atribuită și propusă copiiilor în funcție de vârsta acestora.

Cursul se desfășoară individual și durează 60 de minute. Se recomandă frecventarea cursului o dată pe săptămână pentru elevii mari și de două ori pe săptămână pentru copiii mai mici.

Coordonator: Prof. Nancy Sandu

Profesori

Scroll to Top